Proč Vám to bankéř neřekne

Asi jste četli nadpisy a články některých analytiků:

Zlato je marná investice!

Zlato Vám nic nevydělá!

Dokonce i někteří finanční poradci říkají, že zlato je marná investice. Drahé kovy jsou ve skutečnosti hmotné hodnoty do těch nejhorších časů. Pokud zadlužený systém padne, bude se železná rezerva hodit. A právě proto Vám bankéř neřekne, abyste zlato a případně stříbro vlastnili. Podívejte se na to, co dělají movití lidé. V tichosti přikupují protože je relativně levné. Základ je nedělat to, co si přejí ti, kteří ovládají finanční toky. Naopak je potřeba dělat to, co dělají mocní.

Kolega pracuje v Londýně v investiční bance. Začal nakupovat zlato, protože to dělají členové vedení. Klientům ovšem nedoporučují zlato kupovat, ale sami si plní osobní trezory zlatem. Navíc bankovní pravidla bankám komplikují držbu zlata a zlato nahrazují dluhopisy. Ani vlády nechtějí, aby lidé měli moc drahých kovů. A ptáte se proč ?

„ NEPODLÉHAJÍ TOTIŽ ŽÁDNÉ REGISTRACI A NENÍ NAD NIMI DOHLED „

Dluhopisy nebudou dlouhodobě fungovat

Instituce chtějí, aby banky a střadatelé drželi raději dluhopisy. Zlato je z dlouhodobého hlediska pořád lepší než dluhopisy, protože dluhy jsou už tak velké, že se zkrátka nedají splatit. Zlato je hmotná věc pro období, kdy bude upadat finanční systém, protože ho rozklíží dluhy a enormní zdražování.

Co se děje se zlatem, dobře ukázal nástup pandemie covidu. Spotřebitelé skupovali potraviny do zásob a docházelo k prvním uzávěrám. V 3/2020 šlo koupit unci zlata za 39.000 Kč. Následně cena vystoupala na historicky nejvyšší cenu cca 47.000 Kč.

ČNB není milovník zlata?
přesto loni přikoupila…

Je zajímavé, že ČNB začala nenápadně navyšovat zlaté rezervy. Jenom v září nakoupila přes 400kg zlata. V roce 2021 přikupovala celkem 4x. Dnes ČNB drží přes 10 tun zlata. Co dělá třeba Rusko ?

Tak Rusko už několik let nakupuje tolik zlata, že při přepočtu na současnou hodnotu ho má v rezervách dokonce víc než dolarů. Stává se tak méně propojené s finančním systémem na Západě.

ZLATO NEUSTÁLE ROSTE 

V tabulce uvádíme cenu zlatého slitku o velikosti trojské unce, tedy 31,1g.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *