PROČ NEPANIKAŘIT,
KDYŽ AKCIE PADAJÍ?

Včera jste si mohli přečíst na seznamzpravy.cz článek o tom, že investoři panikaří a že americká Wall Street zažila největší propady akcií od začátku roku. Článek napsal Lukáš Voženílek.

Pokud ovšem rozumíte tomu co se děje, tak z toho nemáte špatný pocit, protože se na tom dá vydělat. Historie se opakuje a je na tento výprodej nachystaný i Warren Buffett, který už v lednu prodal velké balíky akcií a shromažďuje hotovost. Proč asi ? To, že akciový trh bude padat se předpovídalo už před půlrokem.

Ukažme si situaci, která byla v březnu 2020. Najednou přišel Covid a trhy spadly o 30% během dvou měsíců. Ti co panikařili, tak prodaly akcie a inkasovali ztrátu. Jenže naši klienti, kteří se nechávají koučovat na tom vydělali přes 100% za rok a půl. Nevěříte ? Podívejte se na obrázek níže. Nebojte není to nic složitého.

No a situace se opakuje. Opět dochází ke korekci a lze nakupovat v propadech s VEEEELKOU SLEVOU. Je to jako sleva v supermarketu. Když jdete nakupovat, koupíte zboží, které stojí nejvíc nebo se podíváte na podobné, které je za normální cenu nebo dokonce v akci ? Tak proč to neděláte, když je sleva na akciovém trhu ?

No a kam investovat peníze ? Témat a směrů je hodně. Zkusím prezentovat jeden, na kterém se shodneme snad všichni. No a ten důležitý fakt je, že populace stárne. Bude čím dál tím víc lidí v důchodu a nebude je mít kdo nahradit, protože se rodí málo dětí. Jak na to budou reagovat firmy ? Musí nahradit lidskou sílu technologiemi a robotikou. Zároveň lidé, kteří budou v důchodu se budou dožívat vysokého věku dožití ? Čím to bude dáno ? Opět technologiemi, vývojem nových léků a potřeb pro tyto lidi.

Kam tedy investovat je zcela zřejmé. Moje portfolio:


Podívejte se, jak by vaše investice mohla vypadat

Na základě minulé výkonnosti ETF fondu, lze názorně ukázat simulaci výkonnosti a efektu složeného úročení.

Chcete pomoct se sestavením vašeho investičního plánu nebo načerpané informace chcete pouze podrobněji probrat? Pak se s námi stačí spojit pomocí našeho formuláře.
Následně Vám zavoláme a ukážeme si, jak by to mohlo konkrétně u Vás fungovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *