POZOR NA PODPOJIŠTĚNÍ VAŠÍ NEMOVITOSTI

Pojistky nemovitosti je potřeba pravidelně kontrolovat. Pojistné smlouvy schované hluboko v šuplíku jsou kolikrát zastaralé. Majitelé nemovitostí si neuvědomují, že hodnota jejich majetku v čase stoupá a tuto změnu je potřeba také zohlednit v jejich pojistné smlouvě.

Ponechání pojistné částky stále ve stejné výši
se vystavují riziku PODPOJIŠTĚNÍ.

Nejvíce se podpojištění projeví při totální škodě, kdy nemovitost díky požáru, záplavě, vichřici nebo jiných přírodních katastrof, je úplně na odpis.

Co to vlastně podpojištění je?

Je to situace, kdy pojistná částka je nižší než pojistná hodnota nemovitosti. Pojišťovna při plnění sníží pojistné ve stejném poměru, v jakém je výše pojistné částky uvedena ve smlouvě ke skutečné výši hodnoty majetku.

Co je pojistná částka?

… nejvyšší smluvně dohodnuté pojistné plnění z pojistné události.

Co je pojistná hodnota?

… nejvyšší možná majetková újma, která by nastala při totální škodě.

Pojištění nemovitosti nebo domácnosti by měli majitelé si zkontrolovat každé dva až čtyři roky. Pokud však dojde díky např. nějaké větší rekonstrukci ke zhodnocení, tak je potřeba změnu ve smlouvě provést dříve.

Pojistné smlouvy jsou flexibilní a dají se v nich provádět změny, nejedná se o žádný složitý proces.

Ceny nemovitostí na českém trhu stále rostou a také ceny materiálu. To je právě také impuls myslet také na to, že i Vaše nemovitost tím vzrůstá na ceně. Aktualizace pojistné smlouvy a zvýšení pojistné smlouvy nemusí znamenat, že na pojistce zaplatíte více. Pojišťovny mají různé akce, díky kterým můžete dokonce i při zvýšení pojistné částky ušetřit nebo získat rozsáhlejší pojištění.

Na příkladu Vám uvádíme možnosti krácení pojistného plnění.

KONTAKTUJTE NÁS, POKUD JSTE SI V POSLEDNÍM ROCE NEAKTUALIZOVALI SMLOUVU.
NECHTE SI JI RADĚJI ZDARMA ZKONTROLOVAT.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *